dimarts, 12 de maig del 2009

Enquetes sobre l'ús d'internet

Dificultat de supervisió

El 90% dels pares connectats a la Red reconeixen la seva responsabilitat sobre protegir els seus fills d'aquests perills, però admeten que la supervisió és difícil perquè no saben on buscar.

A més, aquest control es complica encara més, ja que els riscos d'internet traspassen les fronteres de la llar, perquè el 22% dels nens accedeixen a la xarxa en cases d'amics.

Set de cada deu progenitors parlen amb els seus fills sobre seguretat online, fins i tot el 70% dels joves tenen regles establertes pels seus pares sobre l'ús que han de tenir d'internet.

Un nou tipus de família

Els organitzadors de l'enquesta també han destacat que el 25 per cent dels menors admeten els seus pares en les seves llistes d'amistats a internet, fet que segons el seu parer és una dada important que demostra que existeixen bones comunicacions entre pares i fills.

A més, s'està creant un nou tipus de família, l'E-família, els membres de la qual dediquen més temps a activitats online, tenen més coneixements sobre noves tecnologies i estableixen estretes connexions a través de xarxes socials.

"Més del 10% dels nens utilitzen les noves tecnologies com la missatgeria instantània, les xarxes socials, el correu electrònic i els missatges de text per estar en contacte amb els seus avis", segons ha explicat el director de màrqueting de Symantec, Javier Ildefonso.