divendres, 20 d’abril de 2018

El joc a l'aula


Encara que sempre s'ha parlat de la importància del joc en l'educació, avui dia podem parlar sobre gamificació a l'aula i està relacionat amb l'aprenentatge basat en jocs, que ens brinda la possibilitat de trobar contextos oberts, noves idees i possibilitats però sobretot és un gran catalitzador d’estímuls
Alguns estudis sobre aquest tema ens reafirmen en la possibilitat de afavorir el desenvolupament de les habilitats cognitives ,com la concentració o la memòria, juntament la destresa visual, la coordinació espacial i la discriminació perceptiva que potencia les habilitats d'autonomia, autocontrol i creativitat.
El nostre Objectiu és :
· Potenciar l'aprenentatge col·laboratiu
· Desenvolupar la intel·ligència grupal i individual
· Autogestió i retroalimentació del grup que creiem, que és una de les habilitats més necessàries per al segle XXI.
· Plantejarem activitats grupals amb els alumnes desafiaments a superar, on totes les habilitats individuals s'uneixen darrere de complir certs objectius.
• No cal dir que incrementa la curiositat, creativitat i motivació per aprendre.
•Creiem que els alumnes recorden el que han après any a any.
• Fomenta la motivació per ensenyar dels docents.
• El clima amè, alegre de la classe, l'aprendre d'una manera distesa i divertida.

El projecte
El projecte és la creació d’una ciutat i tots els edificis utilitzant Minecraft i la tasca principal és resoldre els problemes socials reals, com el reciclatge, la contaminació , l’habitatge.....Aquesta ciutat es construirà al llarg de l’horari lectiu.

El grups d’ordinador:
Per això, ens agruparem en parelles, on un dels alumnes, amb experiència de Minecraft, tindrà el rol de professor o guia d'un altre que no coneix el joc.

A més, ens haurem de posar d'acord prèviament en què volen construir, què serem capaços de fer segons les nostres pròpies idees i haurem de tenir present que disposem d'un temps concret i que al final del procés haurem d'explicar el projecte realitzat.
El projecte, per tant, es desenvolupa al llarg de diferents fases i no cal dir que és d'un treball cooperatiu.
Una vegada cada parella ha finalitzat de construir l’edifici haurem de gravar la presentació del seu edifici utilitzant CamStudio per més tard realitzar una presentació a tota la classe ,un aspecte del projecte que permet, a més, el desenvolupament de les competències lingüístiques.
En resum, no només treballarem la creativitat i visió espacial, sinó comunicació, treball en equip, planificació, i tot amb una motivació enorme per part de tots.